Nieuw goed doel: The Kids University for Cooking

19 april 2012
Nieuws | | Goede doelen

AMSTERDAM (19 april) - Er is een nieuw goed doel in het leven geroepen: The Kids University for Cooking. De organisatie wil kinderen van zes tot zestien jaar alles bijbrengen over voeding. Op de Floriade in Venlo wordt een voorproefje gegeven.

The Kids University for Cooking is opgericht omdat de Nederlandse jeugd steeds dikker wordt en ongezonder eet. Uit diverse onderzoeken blijft dat kinderen nauwelijks iets weten over het effect van voeding op de gezondheid. De organisatie gaat kinderen alles over voeding leren: de herkomst, de productie en wat het met je doet. Ze bezoeken bijvoorbeeld groente- en fruittelers, foodbedrijven, supermarkten en boerderijen. En er wordt natuurlijk gekookt.

Introductie op Floriade
Op de Floriade in Venlo, in Het Huis van de Smaak, is hiermee een start gemaakt. Ruim 3.200 kinderen hebben zich via de scholen al ingeschreven voor de kookworkshops en smaakateliers. In de familierestaurants op het Floriadeterrein zijn, onder de merknaam Kokkerelli, producten te koop die ontwikkeld zijn door kinderen. Deze producten worden na de Floriade ook landelijk verkocht en de winst gaat naar de stichting.

Steun van vermogensfondsen gezocht
De eerste leden hebben zich inmiddels aangemeld bij The Kids University. Voor 25 euro per jaar steunen zij de activiteiten, krijgen ze een foodmagazine en ontvangen ze tips en recepten. Ook is er steun vanuit bedrijven en instanties. Het kersverse goede doel gaat ook nog een beroep doen op steun van vermogensfondsen. Monique van Bijsterveld van Castel Non Profit verzorgt de communicatie en fondsenwerving.