In 2000 waren er maar heel weinig nationale parken in Afrika die goed werden beheerd. En de vooruitzichten waren dat het alleen maar erger zou worden door bevolkingsgroei en stroperij. De oprichters van African Parks wilden daar iets aan doen.
Enorme resultaten geboekt
Zeventien jaar later heeft African Parks vijftien parken onder beheer in negen verschillende landen, een gebied dat anderhalf keer Nederland bestrijkt. Door gedurende lange tijd de volledige verantwoordelijkheid over te nemen van de overheid, boekt African Parks enorme resultaten. Parken worden beter beschermd, er wordt veel geïnvesteerd in infrastructuur en herstel van de oorspronkelijke dierenpopulaties, waarna parken weer aantrekkelijk worden voor toeristen. Gaandeweg wordt er veel werkgelegenheid gecreëerd en een bijdrage geleverd aan het welzijn van de lokale bevolking. In 2020 wil African Parks twintig parken beheren, in een evenwichtig portfolio met een vertegenwoordiging in de belangrijkste ecosystemen van Afrika.Aantal parken uitgebreid
Het komende jaar breidt de organisatie het aantal parken verder uit. In alle parken zien we dat de dierenpopulatie zich herstelt. Major donors kunnen ervoor kiezen om bij te dragen aan alle parken, een specifiek park of een activiteit. Het bezoeken van een park is de beste manier om betrokken te raken.Meer weten over African Parks Foundation? Neem dan een kijkje in de newsroom. Daar vindt u behalve het paspoort van de organisatie ook het laatste nieuws, video’s, de belangrijkste resultaten en het meest recente jaarverslag. Klik hier.
⇒Wat is een Newsroom op de website van De Dikke Blauwe? Klik hier voor uitleg.