De Hartstichting start een derde editie van haar crowdfundingplatform steunmijnonderzoek.hartstichting.nl om talentvolle wetenschappers de kans te gevenbaanbrekend onderzoek te doen naar hart- en vaatziekten. Acht talentvolle wetenschappers krijgen via het platform de kans om hun onderzoek te presenteren aan het publiek en direct fondsen te werven. Het onderzoek gaat van start als de onderzoeker erin slaagt het streefbedrag van 25.000 euro op te halen. De Hartstichting verdubbelt dit bedrag tot 50.000 euro. Dankzij de eerste twee edities konden zeven wetenschappers een onderzoek starten.
‘Met ons crowdfundingplatform bieden wij het publiek de mogelijkheid om rechtstreeks bij te dragen aan een onderzoek dat ze nauw aan het hart ligt. Dat varieert van het ontwikkelen van een betere behandeling voor een beroerte tot het vergaren van meer kennis over het effect van mindfulness op een sneller herstel’, licht Floris Italianer, directeur van de Hartstichting, toe.
De onderzoeken hebben volgens de Hartstichting de potentie om baanbrekende oplossingen te vinden en vindt het belangrijk het publiek te betrekken bij de onderzoeken. Daar draagt de crowdfundingactie aan bij. De Hartstichting ondersteunt de onderzoekers verder bij het binnenhalen van donaties en promotie naar het grote publiek.
‘We bieden talentvolle wetenschappers zo de kans om vernieuwend onderzoek te doen’, aldus Italianer. ‘Deze onderzoekers zijn geselecteerd omdat zij buiten de gebaande paden denken. Juist deze onderzoeksprojecten met een originele invalshoek kunnen een grote stap voorwaarts teweegbrengen en veel winst opleveren voor de patiënt.’
Het publiek kan tot en met 15 juli via steunmijnonderzoek.hartstichting.nl doneren aan een onderzoek. Het onderzoeksproject gaat van start als de onderzoeker erin slaagt het streefbedrag van 25.000 euro op te halen. De Hartstichting verdubbelt dit bedrag tot 50.000 euro. Lukt het de onderzoeker niet om voldoende fondsen te werven, dan wordt het bedrag teruggestort naar de donateur. Op 16 juli wordt bekend gemaakt welke onderzoekers het streefbedrag bijeen hebben gebracht en dus van start kunnen gaan met hun onderzoek.
Om het publiek te betrekken bij hun onderzoek, bieden de wetenschappers diverse tegenprestaties aan, zoals deelname aan een Escape Room en een cursus Krav Maga.
Fondsenwerving